image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz İşyeri Uygulama Eğitimi ile Başarı Göstermeye Devam Ediyor.

Üniversitemiz Senatosu tarafından 2019 yılında alınan karar ile 3 + 1 Eğitim Sistemi kapsamında hayata geçirilen İşyeri Uygulama Eğitimi, 2021 - 2022 akademik yılında tamamlandı.

2020 – 2021 akademik yılı bahar yarıyılında ilk defa işyeri uygulama eğitimine öğrenci gönderen Meslek Yüksekokulumuz bu yıl da Orman Genel Müdürlüğü ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye’de ilk defa önlisans düzeyinde yapılan protokoller sayesinde Ormancılık ve Orman Ürünleri programı ile Tapu ve Kadastro programında kayıtlı öğrencilerimiz Türkiye genelinde ilgili kurum ve kuruluşlarda ve ayrıca Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencileri de özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarında işyeri uygulama eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladılar.

2021-2022 akademik yılında Türkiye genelinde 5 coğrafi bölgede ve 15 farklı şehirde İşyeri Uygulama Eğitimine katılan 83 öğrencimiz 17.06.2022 tarihinde yüz yüze yapılan değerlendirme sınavları sonucu süreci başarı ile tamamlayarak paydaşlarımızdan takdir kazandılar. Ulus Meslek Yüksekokulunda ise bu akademik yıl sonunda İşyeri Uygulama Eğitimi ile toplam 161 mezun vermenin mutluluğu yaşandı.

İşyeri Uygulama Eğitimi ile Paydaşlarımızın Memnuniyetini Almaya Devam Ediyoruz.

Meslek Yüksekokulumuz tarafından İşyeri Uygulama Eğitimine dahil olan paydaşlara değerlendirme anketleri uygulanmış ve sonuçları İşyeri Uygulama Eğitimi Komisyonu tarafından değerlendirilmiştir. Buna göre öğrencilerin %96’sı gelecek dönem işyeri uygulama eğitimi alacak öğrencilere eğitim aldıkları işyerini/kurumu tavsiye ederek mezun olduktan sonra da aynı işyerinde/kurumda çalışmak istediklerine dair olumlu geri dönüş sağlamıştır.








Öğrencilerimiz değerlendirme anketlerine değerli görüşlerini yazarken “işyeri uygulama eğitiminin faydalı, eğitim ve kariyerleri için güzel bir adım olduğunu, çok memnun kaldıklarını, eğitim sürecinin güzel olduğunu, eğitim sonrası işyerinin bir personeli olarak çalışmaya başladıklarını ve işverenlerine, işyeri çalışanlarına ve tüm hocalarına teşekkür ettiklerini” ifade etmişlerdir.

Ulus Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri, Talep Edilen Olmaya Devam Ediyor.

10 farklı meslek dalında faaliyet gösteren diğer paydaşlarımıza uygulanan değerlendirme anketi sonuçlarına göre; %93 oranında gelecek dönemlerde işyeri uygulama eğitimi kapsamında yeni öğrenci/öğrenciler talep edebileceklerini belirtirken %7 oranında ise bütçe kısıtlamalarından kaynaklı talep edemeyecekleri ifade etmişlerdir. İşverenlerden %83 oranında mezuniyet sonrası öğrencilerimizin istihdam edebileceklerine ilişkin olumlu geri dönüş alınmıştır.



"Öğrencilerimiz, mesleki beceri ve tecrübelerini geliştirmek üzere başlattığımız İşyeri Uygulama Eğitimi ile gururumuz olmaya devam ediyor. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler."

2021 – 2022 akademik yılı bahar yarıyılında İşyeri Uygulama Eğitimi sürecinin tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER;

“Ulus Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerin mesleki beceri ve tecrübelerini geliştirmek üzere başlattığımız İşyeri Uygulama Eğitimi ile öğrencilerimiz gururumuz olmaya devam ediyor. İşyeri uygulama eğitimine başlamadan önce Meslek Yüksekokulumuzdaki tüm bölümlerde verilen teorik ve pratik bilgiler doğrultusunda uygulamalı eğitimi tamamlayan öğrencilerimiz, yapılan değerlendirme anketleri sonucunda işyeri/kurumlardan büyük oranda takdir ve beğeni topladı. Öğrencilerimizin bu başarısından dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Mezun olduktan sonra da bizleri en iyi şekilde temsil edebileceklerinden ve bizlerden aldıkları teorik ve pratik bilgilerle yetinmeyip daima kişisel ve mesleki anlamda kendilerini geliştireceklerinden eminim. Başta elde ettikleri başarı ile bizleri gururlandıran kıymetli öğrencilerimize, İşyeri Uygulama Eğitiminin önemini her daim vurgulayan ve sonsuz destekleri ile bu noktaya gelmemizi sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN'a, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan kıymetli Genel Müdürler ile çalışanlarına, diğer özel/kamu sektöründe yer alan işveren ve çalışanlarına ve işyeri uygulama eğitimi sürecini her gün yüksek hassasiyetle takip eden akademik ve idari mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birim İç Değerlendirme Raporunun Yazılması Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ile ilgili eğitim düzenlendi

  • Meslek Yüksekokulumuz İşyeri Uygulama Eğitimi ile Başarı Göstermeye Devam Ediyor.

  • TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/2 dönemi kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Üç Proje ile Desteklenmeye Hak Kazandı.

  • Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri Ulus Belediyesi Tarafından 2021-2022 Akademik Yılı Nedeniyle Düzenlenen Etkinlikte Bir Araya Geldi

  • 2021-2022 Akademik Yılının İlk Mesleki Söyleşisi Ergonomi Üzerine Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuz Mezunlar Buluşması Etkinliği Düzenlendi

  • Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri İşyeri Uygulama Eğitimi Sonucu Elde Ettikleri Yüksek Başarı Oranı İle Dikkat Çekmekte

  • Öğrenciler "Mesleki Söyleşiler" ile geleceğe hazırlanıyor

  • Meslek Yüksekokulumuzda Ormancılık Haftası Kapsamında Küresel İklim Değişimi Bağlamında Türkiye Ormanları Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi