image/svg+xml
image/svg+xml

2021-2022 Akademik Yılının İlk Mesleki Söyleşisi Ergonomi Üzerine Gerçekleştirildi.

Ulus Meslek Yüksekokulumuz tarafından geleneksel hale gelen öğrenciler ile alanında uzman meslek insanlarının buluştuğu Mesleki Söyleşiler serisinin 2021-2022 akademik yılındaki ilk söyleşisi "Çalışma Hayatında Ergonominin Önemi" konu başlığı ile gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Mesleki Söyleşiler X etkinliği kapsamında Nevşehir Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kozaklı Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rahbilitasyon Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Halil Yılmaz, Öğr. Gör. Uzm. Erg. Gözde Önal ve Öğr. Gör. Uzm. Erg. Gülşah Zengin katılımcılara çalışma hayatında ergonominin önemi ve dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgiler verdiler.


Söyleşi başlangıcında söz alan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı;"Günümüz şartlarında özellikle çalışma hayatının ofislerde yoğunlaştığı ve rutin mesai saatleri dışına çıktığımız düşünüldüğünde bireylerin bedensel sağlıklarını korumaları büyük önem taşımakta. Halk arasında büyük çoğunluğu yanlış bilinen uygulamalar bireylerin hem çalışma verimliliğini düşürmekte, hem de ortaya çıkardığı kalıcı sorunlar ile bizlerin bu yoğun tempodan daha fazla etkilenmemizi sağlamakta. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizden bizleri kırmayarak söyleşimize konuşmacı olarak katılan uzmanlarımızın bizlere aktaracaklarının gündelik iş hayatımızda bizlerin sıklıkla karşılaştığı bedensel sorunlara bir çözüm yolu göstereceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Sunumları öncesinde Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikte konuşmacı olarak yer almaktan duydukları mutluluğu belirten Sn. Yılmaz, Sn. Önal ve Sn. Zengin katılımcılara insan anatomisi ve eklemler, ofis ortamında fiziksel sağlığı koruma yöntemleri ve karşılaşılan sorunlar, ergonomi, işyerlerinde karşılaşılan psikososyal risk faktörleri ve stres yönetimi konularında bilgiler verirken; etkinlik sonunda gün içerisinde bireylerin kolaylıkla uygulayabilecekleri solunum ve gevşeme egzersizlerinden örnekler sundular.

Etkinlik konuşmacılara yöneltilen soruların cevaplanması ve teşekkür belgelerinin sunumu ile son buldu.