image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri İşyeri Uygulama Eğitimi Sonucu Elde Ettikleri Yüksek Başarı Oranı İle Dikkat Çekmekte

Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin İşyeri Uygulama Eğitimi sonunda elde ettikleri başarı tüm paydaşlarımız tarafından takdirle karşılanmakta. 


2019 yılında Üniversitemiz Senatosu karafından kararı alınan ve Ulus Meslek Yüksekokulumuz tüm programlarının sisteme dahil olduğu İşyeri Uygulama Eğitimleri bu akademik yıl sonunda ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşamakta. Yaklaşık 2 yıl süren hazırlık aşamasında Orman Genel Müdürlüğü ve Tapu Genel Müdürülüğü ile Türkiye'de ilk defa ön lisans düzeyinde yapılan protokoller sonrası Ormancılık ve Orman Ürünleri ile Tapu ve Kadastro Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz ile yine Türkiye genelinde özel sektör kuruluşları ve kamu kurumlarında ikili anlaşmalar sonucu İşyeri Uygulama Eğitimine dahil olan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencilerimiz 2020 - 2021 akademik yılı bahar döneminde işyeri uygulama eğitimlerini başarı ile tamamladılar.
Türkiye genelinde 26 farklı şehirde İşyeri Uygulama Eğitimine katılan 80 öğrencimiz 06.07.2021 tarihinde uygulanan ve öğrenci talepleri sonrası çevrimiçi ve yüzyüze olarak gerçekleştirilen değerlendirme sınavları sonucu süreci başarı ile tamamlayarak paydaşlarımız tarafından takdir kazandılar. Birimimiz tarafından İşyeri Uygulama Eğitimine dahil olan paydaşlara uygulanan değerlendirme anketi sonucu %85 oranında mezuniyet sonrası öğrencilerimizin istihdamına yönelik olumlu geri dönüş alınırken; %15 oranında ise ekonomik sürecin kurumlar tarafından değerlendirilerek öğrencilerimizin istihdamının sağlanacağı yönünde görüşler alınmıştır.    

Ulus Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri Üniversitemizin tanınırlığında kendi sektörlerinde önemli bir noktadalar.

İşyeri uygulama eğitimine katılan Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin başarısı sonrası sisteme dahil olan tüm kurum ve işyerlerine uygulanan anket sonuçlarına göre %97 oranında Bartın Üniversitesi öğrencilerinin İşyeri Uygulama Eğitimini talep etmeleri halinde kabulü konusunda olumlu geri dönüş elde edilmiştir.

"Öğrencilerimiz Bizleri herzamanki gibi yine yanıltmadılar. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler."

İşyeri Uygulama Eğitimi sürecinin bu dönem için son bulması sonrası değerlendirmelerde bulunan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı; "Sürecin başladığı ilk günden itibaren yoğun mesai harcadığımız ve elde edilen sonuçlar ile de tüm çalışmalarımızın karşılığını aldığımız İşyeri Uygulama Eğitimi ile öğrencilerimizin kendi mesleki alanlarında elde ettikleri başarı Bizleri gururlandırmakta. İlk günden beri inancımız Öğrenci arkadaşlarımızın Kurumumuzda aldıkları eğitimi mesleki alanlarında da en doğru ve verimli şekilde yansıtacakları yönündeydi ve sonuç olarakta aldığımız geri dönüşler yüksek oranda bu yönde oldu. Başta Bizleri aldıkları uygulamalı ve teorik eğitimi iş görme yetisine çevirmeleri ile elde ettikleri başarı sonrası gurulandıran kıymetli öğrencilerimize, İşyeri Uygulama Eğitiminin önemini her daim vurgulayan ve sonsuz destekleri ile bu noktaya gelmemizi sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun'a, Tapu ve Kadastro ile Orman Genel Müdürlüklerimizin kıymetli Genel Müdürleri ile çalışanlarına ve süreci her gün yüksek hassasiyetle takip eden akademik ve idari mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum." ifadelerini kullandı.