image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz Mezunlar Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Ulus Meslek Yüksekokulumuz ile Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik ile mezunlarımız ve öğrencilerimizin buluşması sağlandı.

22 Ekim Cuma günü çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinlik ile Ulus ilçesinde eğitime başlandığı günden itibaren mezun olan öğrencilerimiz ile halen eğitimlerine Meslek Yüksekokulumuzda devam eden öğrencilerimizin buluşması gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında açılış konuşmalarını gerçekleştiren Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı;" Bartın Üniversitezine adım attığımız andan itibaren geçen 10 yıllık süreçte ülkemizin dört bir yanından Meslek Yüksekokulumuza gelen ve başarıları ile gurur duyduğumuz mezunlarımızı birkez daha karşımda görmek benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı. Geçmişten günümüze gelen sürece baktığımızda her biri alanında donanımlı, tercih edilen ve başarılı birer iş insanı olan mezunlarımız bizleri ulusal ve uluslararası mecralarda sıklıkla temsil etmekteler. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun Hocamızında sıklıkla bahsettiği gibi hiç bir günümüzü bir önceki gün ile aynı yaşamadığımız ve her daim öğrencilerimizin gelişimine odaklı olarak akademik ve idari insan kaynağımız ile devam ettirdiğimiz çalışmalarımızın sonuçları bizleri son derece mutlu ve motive etmekte. Şu anda karşımdaki her bir mezunumuzla ilgili kısa da olsa birer anıya sahip olmak beni hem duygulandırmakta hem de iletişim ve ortak paylaşımlar noktasında gelmiş olduğumuz seviyeyi göz önüne sermekte. Her biri bir sonraki döneme örnek teşkil eden, başarıları ile iş dünyasında tercih edilen, bir kısmı akademik bir kısmı mesleki anlamda gelişimlerine devam eden yada geldikleri noktalar ile bizlere umut ışığı olan kıymetli mezunlarımız ile öğrencilerimizin buluşmalarını sağlayan başta Sn. Rektörümüz ve Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Umut Saraç ile merkezimizin kıymetli akademik ve idari insan kaynağına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Kariyer ve Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Umut Saraç yaptıkları konuşmada;"Bir Uluslu olarak özellikle Ulus Meslek Yüksekokulumuzun mezun buluşmasında yer almak beni son derece mutlu etmekte. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak mezunlarımızla iletişimimizi yüksek tutmak onların yol arkadaşı olarak gelecek hedeflerine daha hızlı ve güvenle ulaşmalarını sağlamak ben ve çalışma arkadaşlarım için en büyük önceliğimiz. Bugünde karşımda yüksek bir katılım ile gerçekleşen bir etkinlik görmekteyim, bu durum ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun ve kurumsal aidiyet noktasında Ulus Meslek Yüksekokulumuzun ne kadar iyi bir noktada olduğunu göstermekte. Sizlere katılımınız için tekrar teşekkür ediyor, şimdiden paylaşımlarınızı keyifle beklediğimi belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mezun buluşması etkinliği daha sonra Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz uzmanı Öğr. Gör. Pelin Su Altan moderatörlüğünde, Bölüm Başkanlarımız ve mezunlarımızın sohbetleri, paylaşımları ve öğrencilerimizden gelen soruların cevaplanması ile son buldu. Etkinlik sonunda mezun ve öğrencilerimize uygulanan anket ile merkez çalışmaları ve planlamalar üzerine fikir alışverişinde bulunularak, gelecekte yüzyüze yapılması planlanan etkinlikler üzerine fikir birliğine varıldı.